El Timbaler del Bruc i l'Escipió de Roma.


El 14 de Juny de 1808 un noi de Santpedor anomenat Isidre Lluçà i Casanoves, ajudat nomès per un timbal (de les confraries), però que semblaven milers, al reverberà amb les muntanyes de Montserrat , va guanyar la guerra a els francesos i el seu gran exèrcit.
Pasat el dos-cents aniversari, el 27 de maig del 2009, un altre noi de Santpedor, Pep Guardiola i Sala, sense timbal, però fent bategà els cors i amb onze somatens plens d'orgull i seny català i valentìa romana, van guanyar unaltre guerra, aquesta vegada als britànics, fins aleshores el millor exèrcit del mòn.

Excuso dir, que tè una certa frìvolitat lo esmentat, però no ho he pogut resistir. Al cap i a la fì els dos són fills d'un mateix poble, han aconseguit una gran gesta i no deixa de ser en l'últim cas, un sport. Dit això, i vist la inicial trajectòria d'en Pep , encara veurem a la plaça de l'Ajuntament de Santpedor, dos monuments el del Isidre (ja existent), i el d'en Pep a l'altre costat. Si així ho veiéssim, segurament no parlariem nomès de futbòl, i serìa una molt bona senyal per èll, per Santpedor i per Catalunya.

CASA SICART - ANTONI Mª GALLISÀ


Obra de l'arquitecte Antoni M ª Gallisà Soqué (1871-1903), estava situada al carrer Fontanella, nº 3, de Barcelona, propietat d'Isidre Sicart.
Aquesta casa constava de planta baixa i dos pisos. En el segon pis i més concretament el que era la sala de música s'obria a l'esmentat carrer amb un esplèndid mirador-tribuna d'estil neogòtic que constava de tres arcs sobre columnes i barana esculpida acabant amb quatre escultures de joves muses tocant instruments musicals. Tot el conjunt d'un afiligranat exquisit.
Posteriorment, Enric Bernat va adquirir l'immoble per a fer oficines de la seva empresa, la multinacional Chupa-chups. El mirador es llevat de les obres de reconstrucció. Més tard El Corte Ingles va adquirir la casa Sicart, la qual va ser enderrocada per l'ampliació d'aquests grans magatzems. La tribuna-mirador va quedar en molt mal estat i es va decidir per fer motlles a partir de la peces que estaven en millor estat i un cop ja restaurades es va poder reproduir el conjunt en pedra artificial armada.
Avui podem delectar-nos d'aquesta meravella si arribant a la plaça Catalunya per Fontanella, sencillament, mirem cap a munt.





casa Sicart