Bar Torino (1902-1911).

Gran Via-Passeig de Gracia

Aspecte simulat que tindria avui el famós bar torino enderrocat el 1911.
On hi van colaborar figures indiscutibles del modernisme català com Josep Puig i Cadafalch, Antoni Gaudí i Pere Falqués.

Casa Mauri. La Pobla de Segur

La Pobla de Segur
Ramon Mauri i Arnalot va ser el propietari i constructor (1903 i 1907) d'aquest  palauet i residència modernista rural construït amb els materials i la decoració propis d’aquest estil però amb la singularitat de la llunyania. L’estructura exterior no disposa de línies ondulades pròpies del modernisme. En tot l’edifici hi ha una presència del món natural i una asimetria que accentua el dinamisme de la construcció. Casa Mauri recupera els oficis artesans integrant a l’arquitectura les arts aplicades. Mosaics, vitralls i forja destaquen d’una manera esplèndida. Els mosaics són realitzats per Lluís Bru i Salelles autor dels mosaics del Palau de la Música Catalana i l’Hospital de Sant Pau de Barcelona, entre d’altres. Actualment Casa Mauri és la seu de l’Ajuntament i en l’antic garatge hi ha l’Oficina de Turisme. El complex disposa d’uns jardins de l’època.
El moli d'oli amb l'escultura de Sant Josep obra de l'escultor modernista Josep Llimona.
Jardins amb fanals i decoracions modernistes
Façana de ponent.
Sant Josep de Josep Llimona coronant la façana del moli d'oli.
Vista general dels arrimadors del vestibul
Porta d'entrada amb les inicials de Ramon Mauri
Marlets sobre les cenefa amb medallos grans
Detall de mosaic d'un dels balcons amb les inicials R. M.

Font d'Hèrcules. Antoni Gaudí.

Palau Reial de Barcelona.
 Dins del marc del nou Palau Reial de Barcelona i en el  bosquet de bambús hi ha la font d'Hèrcules, de pedra i ferro forjat, obra d'Antoni Gaudí (1884), i que va ser concebuda per a la finca que la família Güell tenia a Pedralbes, part dels terrenys de la qual van ser cedits per a la construcció del nou Palau Reial de Barcelona. Durant molts anys, aquesta font va restar amagada per la vegetació, i la seva existència no va ser descoberta fins a l'any 1984, quan es van realitzar uns importants treballs de neteja. El cap d'un drac fa de broc, des d'on raja l'aigua, i a sota hi ha una pica de pedra amb les quatre barres al frontal. Als costats hi ha un banc corbat de pedra i a sobre de la peanya d'on surt el cap del drac, un bust de marbre que va ser col·locat l'any 1984 en substitució de l'original, quan la font va ser descoberta i restaurada, cent anys després de la seva construcció.
 La font d'Hèrcules de pedra i ferro forjat
 La font amb una pica de pedra amb les qutre barres.
 El cap d'un drac molt treballat fa de broc.
 Enmarcat per un bosquet de bambù hi trobem la font
A tocar de la font hi trobem l'umbracle,  fet d'una pèrgola parabòlica coberta de plantes enfiladisses, també obra d'Antoni Gaudí.