Palau Güell.

RUTA MODERNISTA. VUITÈ ELEMENT

Carrer Nou de la Rambla, 3-5. Barcelona

Al terrat hi ha un bosc de xemeneies. Un total de vint

El Palau Güell, situat al carrer Nou de la Rambla de Barcelona, va ser construït per l'arquitecte Antoni Gaudi i Cornet (Reus,1852-Barcelona-1926) per encàrrec d'Eusebi Güell i Bacigalupi (Barcelona,1846-1918), empresari, hisendat i politic, que va voler fer-hi la seva nova llar.
El Palau Güell és l'únic edifici que Gaudi va acabar i que desprès no ha sofert modificacions esencials. Les obres es van enllestir el 1890.
El 1885, Güell va encarregar a Gaudi un primer projecte del futur Palau Güell. El 27 de Juliol de 1886 l'Ajuntament aprova el projecte i el 15 d'octubre següent comencen les obres. Envara que el coronament de la façana principal i consti la data 1888, hem de creure que els detalls finals i la decoració i el moblament de l'interior no es van acabar fins ben entrat l'any 1890. Posteriorment, el 1895, es farien reformes a la planta dels dormitoris i s'afegirien algunes xemeneies al terrat, fins a completar un nombre total de vint. No hi ha constància que es fessin noves reformes al Palau mentre va ser ocupat per la família Güell.
Va ser residència privada d'aquesta família fins l'any 1936. Durant la Guerra Civil espanyola (1936-1939) va ser confiscat i destinat a comissaria. Passats aquests anys, el Palau no presentava un estat de conservació adequat, i la seva propietària, la senyora Mercè Güell i Lòpez (filla d'Eusebi Güell), el va voler transferir a una entitat pública.
L'any 1945, concretament el dia 25 de maig, es va formalitzar la cessió a la Diputació de Barcelona, la qual en va ser propietaria i titular.
Data rellevant per a l'edifici és el 2 de novembre de 1984, quan la UNESCO declara el Palau Güell, Patrimoni de la Humanitat, per la seva contribució i influència en les técniques i les formes en la construcció moderna del segle XX i pel seu remarcable caràcter constructiu.
Aquest edifici, situat al barri del Raval de Barcelona ès una de les joies arquitectòniques del modernisme català.

Forjat de la porta d'entrada



Detalls de les quadres al soterrani.




Uns treballs en forja a l'entrada, d'autèntic artessà.

Al mateix carrer, al nùmero 34 hi trobarem el London Bar

1 comentari:

  1. Molt interessant el Palau!, fa poc hi vaig passar i em va encantar. Hi ha una ruta molt interessant també del modernisme a Barcelona a: http://www.femturisme.cat/ca/ruta/ruta-del-modernisme-barcelona/

    Salut!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...