Seu del Districte Sans-Montjuïc


Carrer Creu Coberta, 106. Barcelona

La SEU DEL DISTRICTE DE SANTS-MONTJUÏC, es l'antiga Tinença d'Alcaldia d'Hostafrancs. Va ser construïda per Jaume Gustà i Bondia (1895) i Ubald Iranzo i Eiras (1908-1915). L'edifici, parcialment modernista, amb elements eclèctics, destaca sobretot per les seves vidrieres, de Francesc Labarta.

Jaume Gustà i Bondia va ser un arquitecte llicenciat en 1879 i mestre d'obres des de 1872. Va ser l'arquitecte municipal de Barcelona a partir de 1916, després de la mort de Pere Falqués.
El 1887 va publicar una memòria descriptiva del Monestir de Sant Benet de Bages. També va col.laborar en l'Exposició Universal de Barcelona (1888), on va construir diversos pavellons efímers, el més important dels quals va ser el Palau de la Indústria.
Tambè ès autor de la seva casa particular situada al carrer d'Alegre de Dalt, de Barcelona (1910), per la qual va rebre una menció en el Concurs anual d'edificis artístics. És l'autor de la casa Monteys (Rambla de Catalunya - Carrer de València) i del cementiri de Sants. El seu modernisme part del gòtic per suavitzar.


Vidrieres de Francesc Labarta






Ens adressar-em fins el passeig de Gràcia, 27. Casa Malagrida

3 comentaris:

  1. El meu avi em va explicar que durant la guerra uns de la FAI es vàren apostar en aquesta mena de torre de les hores o campanar, i que desde aquí pelaven a capellans i monges. Jo sempre més hi he pensat, i quan hi passo ho trobo tètric.

    ResponElimina
  2. Desconec el fet però és del tot creïble en aquelles èpoques

    ResponElimina
  3. Quines son les lleguendes que es mowtren en els escuts

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...