Casa Domènech i Estapà

RUTA MODERNISTA. Element 51

Carrer València, 241. Barcelona

L'arquitecte Josep Domènech i Estapà va construir la seva residència entre 1908 i 1909. Té una façana d'obra vista amb una curiosa distribució asimètrica, amb una gran tribuna en un costat. Aquesta asimetria es veu compensada en l'altre costat per una línia de finestres amb decoració vistossa.

L'arquitecte:
Josep Domènech i Estapà (Tarragona, 1858-Cabrera, 1917) . El seu estil es va orientar cap a l'estètica premodernista. De la seva producció, cal destacar el palau de justícia (amb E. Sagnier), l'observatori Fabra del Tibidabo i l'edifici de Catalana de gas, tots ells a Barcelona. És autor de Modernisme arquitectònic (1911).





Tornem a la Rambla Catalunya, 78. Casa Juncosa

1 comentari:

  1. La que es veu a la seva esquerra, que fa ja xamfrà amb la Rambla Catalunya, i que ara es un hotel, era també una altra Casa Domenech Estapà molt similar a aquesta, però mes gran i espectacular. El cas mes greu de mutilació i transformació d´un edifici Modernista a barcelona, fins al recent de La Rotonda. Per que va ser repetidament ampliada i mutilada al llarg dels anys, i la puntilla va ser la transformació a hotel. Avui es una ombra d´allò que va ser originàriament, només aquesta ens fa una idea. Per cert, diuen que precissamenta questa de l´arquitectee, per dintre tan interessant com per fora, però jo mai no he pogut entrar.
    Domingo Olmos Vega, (L´Hospitalet).

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...