Palau de la Música Catalana

RUTA MODERNISTA. Punt 24

Proa escultórica de Miquel Blay i Fàbregas

La impressionant cúpula invertida de la Sala de Concerts


Façana del carrer Sant Pere Més Alt. Barcelona

Aquest edifici, projectat per Lluís Domènech i Montaner al 1908, és la seu de l'Orfeó Català. Aquesta prestigiosa institució catalana, fundada per Lluís Millet i Pagès i Amadeu Vives, ha tingut desde el seu inici el 1891, un paper molt important en la defensa dels valors de la cultura catalana. Aquest és elmotiu del perquè la decoració de l'edifici, mostra en la majoria dels seus espais, representacions de les quatre barres catalanes , que durant el franquisme es van cobrir amb cortinatges.
Dins d'aquesta sala cal destacar l'escenari, tot ell ès una escultura que representa la Cavalcada de les valquíries a un costat i el bust de Beethoven a l'altre, realitzats per Pau Gargallo i Dídac Massana. El fons de l'escenari hi ha diversos alt relleus amb decoració de mosaics, obra, segons Luìs Permanyer, d'Eusebi Arnau i Mario Maragliano. És espectacular la gran llum central de la sala de concerts de Rigalt i Granell.
La façana esta construïda en maó vermell vist i decorada amb mosaics de Lluís Brú, destacant un grup escultòric en homenatge a la Cançó Popular, obra del prestigiós escultor Miquel Blay.
El Palau, va ser i és una de les obres més emblemàtiques del modernisme, tant per als seus seguidors com per als seus detractors, de l'última dècada del segle XIX. Entre ells Josep Plà, a qui agradava dir que era, el palau de la "quincalleria" catalana .
La UNESCO va declarar aquest edifici "Patrimoni de la Humanitat" el 1987.

Mès informació, cliqueu aqui.

La marca del Orfeó Català

Una guixeta. Avui no s'utilitzan

La proa escultòrica, de Miquel Blay

Clar domini del maó vermell

Vestibul d'entrada. S'utilitza molt excepcionalment

Un capitell amb ornamentació floral, tipica del Palau

Façana del carrer d'Amadeu Vives

Tot passejant, anirem fins el passeig de Gràcia, 2-4. Casa Pascual i Pons

1 comentari:

  1. Hola,
    estic estudiant a la UOC un grau de Comunicació. Necessitava altres fotografies del Palau de la Música Catalana per fer un treball. Haig d'explicar quina és la finalitat de l' autor (en aquest cas tu), ja que és una construcció arquitectónica símbol de la Humanitat. Si aquestes fotografies són teves, podries ajudar-me i posar-nos en contacte via e-mail?

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...