CASA SICART - ANTONI Mª GALLISÀ


Obra de l'arquitecte Antoni M ª Gallisà Soqué (1871-1903), estava situada al carrer Fontanella, nº 3, de Barcelona, propietat d'Isidre Sicart.
Aquesta casa constava de planta baixa i dos pisos. En el segon pis i més concretament el que era la sala de música s'obria a l'esmentat carrer amb un esplèndid mirador-tribuna d'estil neogòtic que constava de tres arcs sobre columnes i barana esculpida acabant amb quatre escultures de joves muses tocant instruments musicals. Tot el conjunt d'un afiligranat exquisit.
Posteriorment, Enric Bernat va adquirir l'immoble per a fer oficines de la seva empresa, la multinacional Chupa-chups. El mirador es llevat de les obres de reconstrucció. Més tard El Corte Ingles va adquirir la casa Sicart, la qual va ser enderrocada per l'ampliació d'aquests grans magatzems. La tribuna-mirador va quedar en molt mal estat i es va decidir per fer motlles a partir de la peces que estaven en millor estat i un cop ja restaurades es va poder reproduir el conjunt en pedra artificial armada.
Avui podem delectar-nos d'aquesta meravella si arribant a la plaça Catalunya per Fontanella, sencillament, mirem cap a munt.





casa Sicart

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...