RUTA MODERNISTA. ELEMENT 76
El Palau del Baró de Quadras, és un edifici modernista, realitzat per l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch l'any 1904.
Va ser un encàrrec del baró Manuel de Quadras a Puig i Cadafalch després d'haver-li rehabilitat la residència que posseïa entre les poblacions d'Hostalric i Maçanet de la Selva.
L'edifici va ser una gran reforma sobre un altre anterior. Disposa de dues façanes, ja que està situat entre la Diagonal i el carrer Rosselló.
La façana posterior, (carrer Rosselló, 279) té uns esgrafiats florals de policromia amb una tribuna en tota la seva primera planta de la qual la seva part central segueix verticalment per les quatre plantes amb un estil Secessió de Viena. El forjador Manuel Ballarín va realitzar la porta de forja.
Per la part de la Diagonal, té la seva façana principal de dotze metres d'ample, tota ella està llaurada profusament, semblant d'inspiració plateresca. De l'ornamentació es van encarregar l'escultor Eusebi Arnau juntament amb Alfons Jujol amb grans ornaments heràldics, garlandes i bustos de personatges. La tribuna correguda és la que crida més l'atenció, està composta per una galeria d'arcs escarsers tallada completament, a la cantonada de l'esquerra es pot veure la figura de Sant Jordi en lluita amb el drac d'Eusebi Arnau, amb una composició de exagerada verticalitat , pràcticament una figura sobre l'altra, pel condicionament de l'espai on estan col.locades.
A la segona planta hi ha quatre finestres d'estil gòtic, en el següent pis hi ha una galeria correguda d'arcs i l'última planta té un ràfec amb gran inclinació i mansardes amb gablet de fusta i ceràmica vidriada.
La porta està realitzada com la de la façana posterior per Manuel Ballarín de ferro forjat amb vidre.
L'escala interior és l'element més espectacular amb el treball realitzat en pedra de la barana fins al pis principal, a terra es pot apreciar el mosaic a base de petits rajoles en tons grisos i blancs de dibuix ondulant.
Declarat Bé Cultural d'Interès Nacional el 9 de gener de 1976 per la Generalitat de Catalunya.
En l'actualitat és la seu barcelonina de Casa Àsia.
Font: wikipedia
Façana posterior. Carrer Roselló 279.
Tribuna correguda d'un cert aire plateresc, protagonista de la façana principal, obra escultural de Eusebi Arnau i Alfons Jujol.
Vestibul que ens permet admirar arrambadors, fanals, estucats i vidrieres d'un gust exquisit.
Elegant escala que accedeix al pis principal en pedra treballada.
Sant Jordi i el drac. L'escultor modernista Eusebi Arnau i Mascort aprofitava qualsevol espai en la sevas obras per deixar constància d'aquella lluita llegendària.
La casa Terrades i La Sagrada Familia vistes des del terrat.
Just devant veurem la Casa Comalat
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada