El Timbaler del Bruc i l'Escipió de Roma.


El 14 de Juny de 1808 un noi de Santpedor anomenat Isidre Lluçà i Casanoves, ajudat nomès per un timbal (de les confraries), però que semblaven milers, al reverberà amb les muntanyes de Montserrat , va guanyar la guerra a els francesos i el seu gran exèrcit.
Pasat el dos-cents aniversari, el 27 de maig del 2009, un altre noi de Santpedor, Pep Guardiola i Sala, sense timbal, però fent bategà els cors i amb onze somatens plens d'orgull i seny català i valentìa romana, van guanyar unaltre guerra, aquesta vegada als britànics, fins aleshores el millor exèrcit del mòn.

Excuso dir, que tè una certa frìvolitat lo esmentat, però no ho he pogut resistir. Al cap i a la fì els dos són fills d'un mateix poble, han aconseguit una gran gesta i no deixa de ser en l'últim cas, un sport. Dit això, i vist la inicial trajectòria d'en Pep , encara veurem a la plaça de l'Ajuntament de Santpedor, dos monuments el del Isidre (ja existent), i el d'en Pep a l'altre costat. Si així ho veiéssim, segurament no parlariem nomès de futbòl, i serìa una molt bona senyal per èll, per Santpedor i per Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...