Casa Fargas

RUTAMODERNISTA. Element 48

Rambla Catalunya, 47. Barcelona

Obra de l'any 1904, va ser un encàrrec del doctor Miquel Fargas a l'arquitecte modernista Enric Sagnier i Villavecchia, que la va construir amb una línia afrancesada i molt més continguda que altres projectes anteriors seus.
La façana és austera sense grans ornamentacions, però de gran qualitat i subtilesa, les seves formes ondulants estan ressaltades per la tribuna central que recorre tots els pisos, realitzada en pedra, els ornaments tallats es mostren sobretot a la tribuna i en els balcons del primer pis, tenint un treball en ferro forjat a les baranes de la resta dels balcons pertanyents a les altres plantes de l'edifici. Tota la façana és simètrica, excepte la porta d'entrada col.locada cap a la part dreta.
Al vestíbul d'entrada, hi ha dos arcs trilobulats per repartir l'espai de l'ascensor i l'escala de marbre blanc amb un arrambador de marbre ocre amb llaceries en la part alta, la barana és de ferro forjat amb motius florals.
Al pis principal es troba la seu de la fundació Trias Fargas. Es pot veure una placa posada a la façana on llegim, «En aquesta casa va néixer, va viure i va morir Ramon Trias i Fargas (1922-1989) economista i polític que va ser diputat i senador, regidor de l'ajuntament de Barcelona i conseller de la Generalitat de Catalunya ».

Dos arcs trilobulats separan els espais.

Típica ornamentació modernista de formas corbes, al vestibul d'entrada.


Arrambador de marbre i barana de forja amb ornaments florals.

Placa certificant que, «En aquesta casa va néixer, va viure i va morir Ramon Trias i Fargas (1922-1989) economista i polític que va ser diputat i senador, regidor de l'ajuntament de Barcelona i conseller de la Generalitat de Catalunya ».

Tot seguit anirem al carrer Diputació 250. Casa Garriga Nogués

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...