Itinerari de natura i modernisme.


Benvolguda, benvolgut,
Et convidem a la presentació del llibre-guia de Meandre editat per l'editorial Zenobita, "Itinerari de Natura i Modernisme" a l'entorn de la Riera de Rajadell. L'acte tindrà lloc el proper dimarts 22 de Desembre a les 8 del vespre a la sala d'actes del Casino de Manresa.
Malauradament l'autor del pròleg, Jordi Sargatal, no hi podrà assistir. En el seu lloc tenim però la sort de poder comptar amb la presència d'en Albert Ruhí.
L’Albert Ruhí és naturalista, biòleg i doctorand a l’Institut d’Ecologia Aquàtica (UdG), on duu a terme una tesi sobre llacunes de nova creació i temporànies en l’àmbit mediterrani. Gironí apassionat de la natura, ha col·laborat regularment en diversos mitjans i revistes de divulgació del medi natural com NAT i actualment ho fa a Descobrir Catalunya. Membre de diverses entitats naturalistes i científiques, ha estat president de l’Ateneu Naturalista de Girona, des d’on actualment coedita el Noticiari Naturalista de Girona i comarca. Ha escrit dos llibres, Natura al teu jardí (Brau, 2007) –relacionat amb actuacions que es poden fer des de casa per afavorir la flora i fauna salvatge– i la Guia d’itineraris per l’entorn de Girona (Brau, 2009), una visió del medi natural gironí, amb rutes que permeten descobrir els principals indrets d’interès natural de la ciutat i el seu voltant.
Aprofitant l'acte es passarà un audiovisual del fotògraf de natura Francesc Muntada, autor de la major part de les fotografies del llibre.
Tenim el convenciment que si les coses es coneixen, són apreciades, estimades i defensades.

Tenim el convenciment que si un paisatge, un entorn, un llogaret queda imprès i arraulit dins les cobertes d'un llibre queda més protegit dels depredadors del territori.
Tenim el convenciment que aquesta modesta obra és un petit gra de sorra per generar canvis d'habits de vida d'una manera fàcil i agradable en un moment en que el planeta ens ho demana a crits.
Estem convençuts que aquesta guia només serà la primera del projecte global de l'Anella Verda de la nostra ciutat de la que grans i petits, educació, oci, esport i salut se'n serviran.
T'hi esperem.
Adjuntem targetó de convit
--
Judit Ester i Jaume Torras

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...