Casa "China" i Cal Jorba

Casa "China". Barcelona


Un coronament potent, amb molta força


Carrer Muntaner, 54/Consell de Cent. Barcelona.

Recordo, que de molt jovenet, passejant per aquest lloc, vaig aixecar la mirada tot descobrint aquest edifici. El seu color, les seves columnes, el seu coronament monumentalista, el conjunt en general, va despertar el meu interès per l'arquitectura i l'art del moviment modernista, tot i no està catalogat com a tal. De ben segur que la meva primera fixació van ser les columnes d'estil jònic que, en aquells moments estudiàvem a l'escola.
Aquest edifici, de l'arquitecte valencià Joan Guardiola Martínez (1895-1962), no és d'una concreció fàcil d'estil, encara que , si podem interpretar-lo com d'un modernisme tardà amb mescles d'un Art-Decó de disseny molt personal de l'arquitecte, influenciat per la seva gran cultura, assumida en els seus viatges pel món. Cert és que l'espectacularitat està garantida en veure'l.
Aprofito la ben entessa per incloure un edifici, també de grans records per a mi, i d'un clar estil Art Decó com és el dels magatzems de Can Jorba a Manresa.El color fort, vermell, ornamenta la façana.


La planta baixa destaca per les seves columnes d'estil jònic.

Muralla del Carme. Manresa

Edifici, que juntament amb la Seu, s'han convertit en els símbols de la Ciutat.


D'un clar estil Art Decó

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...