Casa Casacuberta

RUTA MODERNISTA. Element 109
Venim del Convent de Valldonzella
Avinguda del Tibidabo, 56. Barcelona

Obra de l'any 1907 de Joan Rubió i Bellvé, en què destaquen la riquesa i varietat de portes i finestres característiques de l’obra d’aquest arquitecte. 

Biografía de Joan Rubió i Bellvé: 
Nascut a Reus el 1870.
Rubió i Bellver es va titular com a arquitecte el 1893 .
És un dels últims membres del Modernisme. Va ser deixeble i ajudant de Gaudí, treballant amb ell des de 1893 fins 1905 a la Sagrada Família , a la Casa Batlló i al Park Güell .
És un dels més importants sintetitzadors de les idees arquitectòniques de Gaudí . Rubió considerava que el disseny i les estructures de Gaudí solucionaven els problemes plantejats per l'eclecticisme al segle XIX .
En 1905 va ser elegit regidor de l' Ajuntament de Barcelona .
També va ser arquitecte de la Diputació de Barcelona on va participar en diversos projectes de reforma com la de la Casa dels Canonges ( Generalitat de Catalunya ) a Barcelona .
El treball de Rubió i Bellver és molt important i és present en molts llocs de Catalunya . Els seus edificis més interessants són : la Casa Macari Golferichs ( 1901 ), la Casa Roviralta - El Frare Blanc - ( 1903 ), els seus edificis dins de l'Escola Industrial de Barcelona, Col-legi Ramon Llull - ( 1912 ) , i l'Asil del Sant Crist a Igualada .
Rubió va morir a Barcelona el 1952.
Font: Wikipedia
Diverses vistes de la casa Casacuberta
Anirem a la Casa Evarist Arnús

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...