Escultures de Ismael Smith


La Rambla, 121. Barcelona

L'antiga farmàcia Masó (avui Nadal), datada el 1850, en la seva façana destaquen unes escultures ornamentals, obra d'Ismael Smith i Marí (Barcelona, 1886-Nova York, 1972) que també va ser dibuixant i gravador.Format a la Llotja i a l’Acadèmia Baixas treballà amb artistes com, per exemple, Rafael Atché i Pere Carbonell.
En la seva faceta de dibuixant, destacà i fou premiat en concursos com la Cinquena Exposició d’Arts i Lletres de Barcelona (1907) per les seves caricatures, on aconseguí la segona i tercera medalles, i amb la segona medalla a la Sisena Exposició (1911).
El seu estil es caracteritza pel decadentisme influit per l’artista anglès Aubrey Beardsley i gaudeix d’un grafisme net, elegant i amb una estilització notable que es fa patent en les seves il·lustracions de revistes satíricas del principis del segle XX, a “Or i Grana”, “Art Jove”, “Picarol”, “La Ilustració Catalana” i a “Papitu” i “Cu-cut!”, on col·laborà fins l’any 1912. A més a més de les seves caricatures, Ismael Smith esdevingué, entre el 1916 i el 1920, un dels representants de l’estètica noucentista amb els seus ex-libris i gravats.
Com a escultor es caracteritza pels seus retrats (de Prat de la Riba, Francesc Cambó, Enric Granados, etc.) marcats per un cert barroquisme. Tambè ès l'autor d'una escultura funerària, de caràcter modernista, per a la família Camps i Nonell de 1908, que està al cementiri de Lloret de Mar.


Escultures ornamentals a la Farmàcia Masó (avui Nadal)


Escultura funeraria al cementiri de Lloret

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...