Museu del Modernisme Català. MMCAT

Carrer Balmes, 48. Barcelona

La iniciativa privada dóna un museu al modernisme.

Des de la silueta de la Sagrada Família fins la decoració del Cafè de l'Òpera, la Ruta Modernista de Barcelona es nodreix d'edificis i de tot tipus d'elements arquitectònics. El complement pictòric, escultòric i de mobiliari el posarà dissabte l'apertura del Museu del Modernisme Català (MMCAT), situat al carrer de Balmes, entre Diputació i Consell de Cent.
Aquest nou centre neix gràcies a la iniciativa de Fernando Pinós i Maria Guirao, un matrimoni de col·leccionistes que durant els últims 40 anys han recopilat més de 350 peces modernistes d'autors com Santiago Russinyol, Antoni Gaudí, Ramon Casas o Josep Llimona. D'aquestes, n'exposen 200, entre quadres, vitralls, mosaics, escultures, gerros, cadires o fins i tot un piano i un rellotge de paret. L'espai expositiu és un antic magatzem de dues plantes de l'empresa Fabra i Coats: a la planta baixa hi ha el mobiliari i al soterrani, la pintura i l'escultura.
Cap institució pública ha participat en la creació del MMCAT. De fet, Pinós es va mostrar ahir ben convençut que la iniciativa privada es pot fer càrrec del projecte: "Tenim l'espai i la col·lecció; a les institucions les hem de deixar tranquil·les". Ni ell ni Guirao volen sentir a parlar de subvencions i beneficis. Per això, l'entrada que cobraran als visitants (que hi poden anar tots els dies menys diumenge a la tarda) costarà 10 euros i es destinarà a "justificar el manteniment" del centre. "La finalitat no és guanyar diners, sinó no perdre'n", van dir.
Tot i que les peces exposades al museu aniran rotant, ara per ara els visitants hi poden veure l'escultura Desconsol, de Josep Llimona (que també és al MNAC i al Museo del Prado), un emblemàtic gerro decoratiu d'Eusebi Arnau i una vintena de peces de Lambert Escaler. També hi ha quadres de Santiago Russinyol, Joan Brull, Ramon Casas (un d'ells sobre la regata de Barcelona del 1912) i un de Ramon Borrell, l'última adquisició de Pinós i Guirao.

Noticia extreta del diari ADN del 17 de Març de 2010

Dades del Museu:
Museu del Modernisme Català
Balmes, 48. Barcelona.
Tel: 932 722 896 i 932 724 276

Obertura al públic: 19 de març de 2010.
Horari: de dilluns a dissabte, de 10 a 20h.
Diumenges i festius, de 10 a 15h.
Tancat: 1/1, 15/8, 25/12 i 26/12.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...