Quiosc de l'Arpa. Manresa

Plaça Fius i Palà. Manresa

Es tracta d'un quiosc d'estil  modernista,  de planta quadrada, amb base de pedra treballada i un cos d'estructura de fusta i vidre, obra de l'arquitecte manresà Josep Firmat Serramalera (1889-1970), de l'any 1917. A la part superior hi ha una estructura de ferro forjat, que forma una creu en planta servint de penell, marquant dons, la direcciò del vent. Decorat amb elements clàssics, com columnes i frisos de ferro forjat i elements florals de pedra. 
S'ha de dir que està perfectament conservat, sent un patrimoni molt proper de la ciutadania manresana per el protagonisme que fins fa poc anys va ser, un quios de premsa escrita 

El quiosc, en aquest cas com a teloner de la casa Torrent o La Buresa d'Ignasi Oms i Ponsa. La fotografia (senyal vermella) ens serveix per certificar que La Buresa no està contruïda en pedra sinó en totxo, sent simplement un aplacat de pedra. Remarco el fet ja que molts ciutadans, encara avui creuen en la veracitat de la pedra a l'edifici i si no fos per el pas dels anys, ens ho creuríem la majoria.
Un detall de la bona conservacio d'aquest element modernista. 
Aquest quiosc, sembla ser, que segueix el disseny d'un altre projectat per Puig i Cadafalch a Badalona.
Google Maps

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...