Casa Comella. Vic

 Carrer de Jacint Verdaguer

Obra de l'arquitecte  Gaietà Buïgas i Monravà (1851 - 1919) que fou cap de l'Exposició Universal de Barcelona de 1888. És conegut per ser l'autor del monument a Colom de Barcelona i va ser pare de l'enginyer Carles Buïgas i Sans que va dissenyar i construir la Font Màgica de Montjuïc.
Es tracte d'una casa senyorial construida l'any 1896  de planta rectangular. Es distribueixen simétricament dues vivendes per planta. El conjunt de la façana és equilibrat i destaca la porta d'entrada d'arc semicircular. Les tribunes de plantes trapezoídals. Les obertures són iguals en el primer i segon pisos, mentre que les del tercer pis són diferents. L'acabament és amb gran joc de pendents, molt aconseguit. Entre les obertures paseen une gravats d'obra vista que representen les quatre estaciona de l'any. Ráfec volat amb colla de pedra. Els malerialsemprats son la pedra natural en les llosanes i llindes de les obertures, i obra vista. En les baranes es combina la pedra i el ferro forjat. També cal destacar els esgrafiats.
Cal destacar-ne, tots els elements de pedra, les tribunes, les llindes de les finestres i balcons. Les baranes dels balcons. La torre de planta quadrada de la teulada. Els esgrafiats de la façana i a l'escala de l'entrada principal, la barana de pedra natural molt treballada i finestres amb vitralls de colors i reixes de ferro forjat.

Vista des de la plaça Major
Vista des de La  Rambla de l'Hospital
Espléndida torre de planta quadrada que sobresurt, amb notorietat, del conjunt.
Primavera
Hivern
Estiu
Tardor
Sobre la llinda d'una porta lateral, les inicials del primer propietari

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...