Casa Costa. Vic

Casa Costa. Presidint la Plaça Major de Vic
Plaça Major de Vic
En aquesta obra l'autor, constructor i mestre d'obres Josep Illa, fa servir la típica degradació de proporcions en balcons i obertures amb l'alqada. L'edifici está rematat amb una cornisa amb coll de pedra. A la planta baixa cal destacar els arcs ogivals a l'estil gótic, recolzats sobre unes columnes amb capitells molt treballats (elements florals). Al primer pis cal destacar les llindes de les obertures decoradas amb esculturas que representen les quatre classes socials: església, aristocrácia, pagesia i obrera. També cal destacar els vidres de colors que representen elements florals. Ménsules de pedra als balcons del 1 r. i 2n. pisos. La decoració es va fent més senzilla amb l'alçada.  Les composicions escultòriques dels balcons del primer pis, representen els quatre estaments socials de l'època: la pagesia, la noblesa, l'església i els menestrals, son obra de l'escultor Pere Puntí i Terra.
La classe social de la pagesia.
L'Església
L'aristocràcia
i la classe obrera.

Casa Costa. Façana Posterior
Rambla Devallades

De composició simétrica respecte a un eix central i planta rectangular. La barana de la balconada del primer pis és de pedra natural molt treballada, fent dibuixos. Les baranes dels balcons del segon pis són de ferro forjar. Les llosanes són de pedra natural. Ménsules de pedra natural als balcons. Ráfec volat amb coll de pedra.
Els materials son de pedra natural a les llindes de les obertures i pedra artificial a la resta de la façana. Els acabats de la façana són arrebossats estucats.
A destacar, l'ornamentació de les baranes dels balcons de pedra i les ménsules de pedra natural.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...