Casa Perez Samanillo


RUTA MODERNISTA. Element 73

Avinguda Diagonal, 502. Barcelona.

Construït el 1910 per Joan Josep Hervàs i Arizmendi , d'un modernisme afrancesat i un cert aire neogotic, Encara que no ho sembli, ha estat objecte d'algunes mutilacions sensibles, com ara la destrucció del jardí lateral, on precisament estava situada la porta principal . Aquesta elegant casa disposa d'una finestra oval a través del qual és pot veure el menjador desde la Diagonal i que l'escriptor Ignasi Agustí va batejar com "la peixera de la ciutat". Al 1950 que es va instal.lar la seu del club Equestre.

L'interior ha preservat bona part de la riquesa decorativa original. Va ser realitzada sota la direcció del moblista Joan Esteva, que va vessar considerable ebenisteria. Una de les obres destacables és la gran vidriera policroma que realça l'escala, sortida de l'obrador dels germans francesos J. i E. Maumejean. També és mereixedor d'atenció l'ascensor gairebé escultòric, així com la porta-vidriera emplomat que condueix a la sala del president. A la planta noble, destaquen l'antic saló, del qual arrenca l'escalinata de marbre, i l'antic menjador, avui Saló dels Reis, amb la ja esmentada «peixera» i el sostre pintat amb nimfes. Els terras apareixen realçats amb dibuixos geomètrics formats per subtil marqueteria.

"La Peixera de la ciutat", segons l'escriptor Ignasi Agustí

Placa que certifica el premi que l'Ajuntament va beneficiar a aquest edifici el 1911

Lloc on hi havia un medalló amb relleu escultòric del Cor de Jesús, que en esclatar la Guerra Civil va ser eliminat a cops de martell.
Al Passeig de Gràcia, 113, veurem la casa Bonaventura Ferrer

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...