Conservatori Municipal de Música

RUTA MODERNISTA. Element 60

Carrer Bruc, 104. Barcelona

Projecte d'Antoni Falguera i Sivilla, construït entre 1916 i 1928, acabada ja la febre modernista que tant adornà Barcelona. És seu del Conservatori Municipal de Música de Barcelona.
L'arquitecte

Antoni Falguera i Sivilla. Barcelona, 1876 - 1947, va ser un arquitecte espanyol situat entre el modernisme i el noucentisme.
Era fill d'un notari barceloní. Va estudiar arquitectura juntament amb el seu germà (amb qui col.laborarà en algun treball) i es va llicenciar en l'escola d'Arquitectura de Barcelona l'any 1900. Rep la influència de l'escola modernista, especialment de Gaudí, Puig i Cadafalch i Domènech i Montaner, aquest últim professor seu.
Va començar a treballar a Palau de Plegamans, on la família tenia la masia "Can Falguera", en l'ajuntament de Sentmenat l'any 1905, en Castellar del Vallès i Tossa de Mar L'any 1906 va entrar a treballar a l'ajuntament de Barcelona com arquitecte ajudant sota les ordres de Pere Falqués i Urpí i sent nomenat arquitecte municipal l'any 1916 a la mort de Falqués. Amb aquest càrrec construeix els seus edificis més emblemàtics: Conservatori Municipal de Música (1916 - 1927) i la Casa de la Lactància (1907 -1914).
Amb l'arribada del moviment del noucentisme Falguera trasllada la seva activitat en la restauració d'edificis medievals, la més important va ser la remodelació de la Casa de la Ciutat de Barcelona l'any 1929.
Com a historiador d'art destaca la seva col.laboració en el llibre Arquitectura romànica a Catalunya (1909 - 1918), juntament amb Josep Puig i Cadafalch i Josep Goday i Casals. En solitari va escriure Monografia sobre Sant Pere de Roda (1906), prologada per Puig i Cadafalch, i Els constructors de les obres romàniques a Catalunya (1907).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...